CORETAN LILY SI CHUBBY

Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.

Friday, February 19, 2010

Genting yang sejuk tapi tak berapa nak sejuk...

Tengok title korang tak rase ke kepoyoan penulisnya...hik hik hik...

aku kat cni nak wish kat kawan2 mata sepet aku 'KONG XI FA CAI' walaupon agak dah terlambat nak wish...aku pedulik ape...aku punye belog aku punye suke la nak wish bile kan...hak hak hak

To Henni Teh Gaik Suan  kawan seperjuangan masa kat kolej dulu...to my beloved popo yang dah takde kat dunia ini...to all my chinese student Kong Xi...Kong Xi...nak angpow!!!

oh ya...CNY yang lepas kowang pi mane???ape??tak dengar la...hik hik hik...macam dalam rancangan talk show plak aku ni...

takpe la...kowang tak nak answer pon soklan aku...aku nak bagi la jawapan aku bagi owang yang tanya aku pi mana masa CNY ari tu...erm

14.02.2010 ari tu merangkap mini honeymoon aku ngan hubby ku beserta segerombolan pasukan pengaman yang kami import khas dari umah kami kat country homes...iaitu my MIL,my SIL,my BIL and my cousin...pi panjat genting...we are lucky because genting tak jauh kalo dari rawang...si it take around 1 hour to reach kaki genting...erm kat stesen kabel car...kami tak panjat sampai puncak coz keta tak servis lagik...lagipon nak jalan2 naik cable car...nak bagi rasa pengalaman naik cable car kat sepupu aku rosa tapi aku panggil die azie...hambik kau...die punyalah gayat sampai airmata jatuh bergelimpangan (ayat bombastik ni) kat lantai cable car...tak caya?? meh tengok gambar...

si rosa yang 'kegayatan' sambil ditenangkan oleh adik ina yang kononnya sangat 'cool' hik hik hik...but seriously dia memang 'cool'..

sambung balik citer...sampai2 jerk kat perhentian cable car tu kami trus carik parking n kami makan dulu sebab kami ada bawak bekalan makanan dari rumah...ya puan-puan dan tuan-tuan sekiranya puan-puan & tuan-tuan ingin bercuti ke satu tempat yang dikira agak expensive gak makanan nya...cthnya macam keropok Super Ring kalo jual kat kedai2 runcit harganya baru sahaja RM 1.50 tetapi kalo dibeli di genting harganya mencecah ke RM 2.60 setiap satu maka tidak berbaloi untuk ada meng'spend' duit anda disana baiklah anda membawa bekalan makanan dari bawah....seperti kami yang membawa nasik putih,sambal ikan bilis,telur goreng mata kerbau,sandwich handmade...teh tarik panaaasss sumernyer buatan sendiri agak menjimatkan...dan mengenyangkan sambil mulut anda tidak perlu mengeluarkan dialog seperti ini...berapa harga dia???ish...mahalnya...kalo kat bawah baru RM bla...bla...bla...tapi anda tetap beli sebab lapo...
kan senang kalo bawak sendiri...hik hik hik...aku ni dah terlebih melalut sangat..

almaklum lah sejak gred BBA(Hons)FINANCE ni aku dah agak ter'over skit bab2 spending ni...tapi seriously aku cakap jerk pandai...nak implement belum tentu...sebab aku ni hampir2 lagik jadik shopaholic sebelum ni...hak hak hak....

bila sampai kat puncak genting dengan menaiki cable car...kami pon bergegas pi ke taman tema...sambil tu tangan aku dok pantas jerk menzaaapp limau2 sepanjang jalan...ish tak malu btul...budak ni curik ek...babap kang...habis cousin aku dok tolong aku balun limau...

erm kat bawah ni aku upload la pixie mase kat genting ya...because gambar boleh menceritakan segalanya...


ini jela aku upload...yang selebihnya boleh tengok kat fesbuk....hik hik hik..

bye..bye..


2 Comments:

At February 20, 2010 at 12:13 AM , Blogger LiLy @ MumMyQiStInA said...

Baguslah bawa bekalan..save duit..blh byr utk main2 kat outdoor..Seri dh semakin berisi..Hubby seri pon gitu gak.. :)

 
At February 20, 2010 at 6:36 PM , Blogger Lily Wahyunie said...

ngeh ngeh ngeh....berat dah +2KG...uwaaa

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home