CORETAN LILY SI CHUBBY

Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.

Thursday, November 5, 2009

Hip hip hurray!!!!

fuh!...akhirnya setelah habis satu badan bermandikan peluh yang kalo ditimbang kuantitinya menjangkau ke angka 2KG...(melalut sebenarnye just nak cakap bertungkus-lumus) menukar template belog(suke pinjam perkataan Hanis Zalikha - ader feel gitu kalo sebut belog) hik hik hik...hopefuly cik Hanis tak marah yer..eh macam die bace jerk belog aku ni kan...hak hak hak...(blushing)...dan aku sambung la citer akhirnya....Ta Da...dapat balik pakai template lama...hik hik hik...sbenarnye aku lebih suke template yang aku pakai sebelum ni yang dark night tu tapi bile load gambar sume gambar kene set ke size besar...kalo size kecik...pixel cam tak kene...so tukar balik ke template ni at least aku boleh letak gambar size sedang2 atau cinonet(aku bagi nama synonim tuk kecik) hak hak hak ketawa terbahak-bahak...ceh tak padan ngan diri yang dah dekat masa nak kawen...ketawa masih terbahak2 tahap guling2 gaban...

tapi aku memang camtue...kalo kawan2 aku masa kat kolej dulu mesti tau tahap kegilaan aku ketawa..ye tak cik diera & cik diena (both of them memang tau sangat gaya ketawa aku...ader macam2 style kuak kupu2,kuak lentang,tahap gaban..etc..etc & etc....

mak cakap tak baik ketawa macam tu nanti ilmu sume lari...btul3 aku tunduk tanda setuju tapi tak jugak paham2 bahasa...hak hak hak...oPppsss terketawa lagik....

ok la...post kali ni aku nak citer skit tentang beberapa nasihat yang MAK aku bagi...sepanjang menunggu hari bahagia aku ngan encik Jinggoat (nama glamer masa kat kolej dulu)...antaranya adalah:

1.DIET...DIET...dan teruslah berDIET....sampai mamposss...aku tak tau la mak owang lain kan...tapi mak aku btul2 'Concern' aik kenapa aku letak tanda ' ' kat perkataan concern tu ek? (warning sebenarnye) about my KG...adoooiiiii amma..appa...minachi...TULUN la aku kaedah DIET aper lagik yang aku tak cube?sume tak menjadik sebab aku manyak digil(Style kawan India aku cakap)...tu le masalah aku!

2.MONEY@PITIH@ISIN...ni aku dah translate inti 3 different languages...kalo owang tak kenal lagi menatang tu aku tak tau la aper nak cakap...ni la antara perkara yang slalu mak aku sebut2 bile die call....antara dialog mak aku...

Mak : Ly or sometime call me Yol (my nama manje2 kucing) ingat Topup kan tuk mak ya..mak nak call abang ngan kakak ko...(Topup mean melibatkan ISIN)

di hari yang lain...

Mak : Yol kalo gaji tolong kim mak PITIH mak nak repair tangga umah...ko tu la mak soh DIET takmo so mak takut kalo ko balik tangga umah tu dah la reput...ko naik setingkat jerk anak tangga dah runtuh so sebelum kejadian tu bakal menimpa baik ko bank in PITIH kat mak ye...(nampak tak related nyer perkara di nombor 1 dan di nombor 2 ini).

Mak : Ly duit RM (tut..tut..)K tu dah ke Encik Izmi abes kumpul? kalo dah hantar la cepat2...mak dah overexcited ni menyiapkan segala kelengkapan kahwinan kowang....semalam mak pi survey kat Maya Bridal tu Yol cantik2 pelamin die BESAAAR...(kowang dapat tak bayangkan macam mana mak aku sebut perkataan BESAAAR tu? still nampak ader related dengan perkara di nombor 1 kan...uishhh isk isk isk...

Mak : Ly pagi tadi bakal mak mentua ko call mak (dapat aku bayangkan perbualan melalui tepon antara mak aku Vs mak Encik Izmi ...yelah sowang cakap oh iyeke..yang sowang cakap iya ba....hak hak hak)Astaghfirullah al azzim ampunkan dosa ku cis terkutuk la aku...sebab mentertawakan mak n bakal mak mentua aku...

(selingan perbualan ku ngan Encik Izmi)

En.Izmi : Sayang (kata manje bagi diriku yang diberi oleh dirinya..puih..jiwang tahat karat tagar) tadi mak abang ader call mak sayang (yang sebenarnye 1 minit sblom En.izmi call mak aku dah terlebih dulu report kejadian itu kepada aku...ceh advance tak mak aku?

Aku : Oh!!! (pure2 terperanjat) ye ke?kenape?

En.Izmi : takde pape mak abang just nak bagitau yang nak bank in kan balance duit hantaran yang dah bagi aritu...

Aku : o0o0o0(tanda paham)....tu yang mak tambah excited tu...(nak menambah list lawatan mak ke galeri2 pengantin sekitar Tawau...diikuti akan datang lawatan ke daerah2 lain...okay la macam tu bile nak bank in?

En.Izmi : InsyaAllah hari isnin depan (2 hari selepas perbualan ini)...

Aku : Okay la....Bie Sayang lapaaa...bluuurp...

En.Izmi : haaa....(pastu sudah tiada kata2 dari hubby sebab terperanjat dek perkataan lapaaa itu yang 'a' kedengaran agak panjang...

3.HATI-HATI ni perkataan yang mak aku skang kerap kali atau ulang kali katakan apabila menelepon ku almaklum lah owang tua2 kata kalo dah hari makin dekat nak kawen...kene slalu hati2 atau berjaga2 sebab DARAH MANIS kater diorang....(a'ah kan...lagi2 owang macam aku ni yang slalu kunyah dan membaham gula-gula yang manis)...

so tu jerk la antara yang sempat aku piki kan skang ni...(Position aku skang adalah--Duk dalam kereta our baby myvi seat belakang bersebelahan dengan hubby sedang mengggunakan tenaga lappy vaio kesayanganku(actually use to be my hantaran gift but aku pakai dulu in advance) ish tak malu punyer budak gemok!!!..and my hubby tengah pakai lappy lenovo size cinonet milik adik ina...(hubby ku ini lagi satu budak sedang nak gemok yang tak malu pinjam lappy si adik...hik hik hik...

dah dah dah...

-THE END-

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home