CORETAN LILY SI CHUBBY

Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan.

Tuesday, June 2, 2009

Penjelajahan 3 Negeri...

Tanggal 30 Mei 2009 - hari bersejarah yazid & Rohani..alhamdullillah selamat jugak kawan sorang tu melangkah ke alam baru...Amin...Tapi disebalik majlis itu,ada satu story yang bagi aku kelakar pun ade,sedey pun ade macam-macam perasaan la ade...ceritanya macam ni...

Malam sebelum kejadian,iaitu dalam pukul 11.05 malam (kalo tak silap la) tunang ku & aku gi pick up cik diera kat bukit jalil (nak bawak balik umah nak jadikan bantal peluk aku malam tu)...hik hik hik..sebab dah plan ngan shahrul nak tengok encik yazid nikah...so kene bertolak pukul 6.30 pagi buta dari Rawang menghala ke Seremban melalui tol..setibanya kami di R&R seremban sambil menunggu ketibaan shahrul(ngan kawan2) & Im and her wife yani.. kami gi breakfast dulu,Jinggoat (Makan Sandwich (Diet la konon ) ngan air Milo ais),Cik Diera Slim (Makan Mihun ngan Milo ais gak) aku (Makan Nasi Goreng jugak ngan Milo ais)...

Semasa kitaorang ber3 makan,ade la satu mamat ni nak tumpang meja sebab tempat makan lain full,so die makan skali..mase tu budak tu pakai walkie talkie,aku ingatkan pekerja kat r&r tu upenye die singgah kat tmpt tu sebab nak gi berkonvoi ramai-ramai..gi pd katenye...so aku pon dengan muke selamba tanya lagi konvoi untuk club ape,die kate utk semua keta2 myvi...nama kelab tu myvians...kebetulan plak keta en.jinggoat kite ni pon myvi gak tergerak la plak ati nak join skali kelab ni sebab tgk yang berkonvoi tu pon boleh tahan ramai...lawa2 plak tu keta dorang..huhu...budak tu nama die apiz dgn cepatnya menyuruh aku isi form ahli..huhu..so nanti boleh join konvoi..tapi peristiwa yang paling tak bleh lupe,mamat ni punyala minat ngan 'hello kitty' sampai aksesori kat hp die pon die gantung ngan patung 'hello kitty'...tp tu tak mengejutkan sangat lagi,sehinggalah budak apiz tu bersemangat memanggil kami ber3 tuk tgk keta die,lawa gak myvi putik ngan no plat WSK kire baru gak la...tapi surprising betul bile budak tu tunjuk dalam keta die semua 'hello kitty' dari tempat duduk,stereng,tmpt letak handphone..sehinggalah kat selipar pon die bantai habis ngan menatang tu (ye tak cik diera???) ....wakakakaka



Tepat kul 7.20 am,shahrul ngan myvi itam & im & yani ngan myvi grey dorang pon sampai...huhu tak dpt konvoi ramai2 pon xpela,dapat konvoi ber3 pon jadik la..hik hik hik..

so dari r&r seremban kami menuju ke seremban berpandukan kepada petunjuk yang diberikan yazid sebelum itu,encik jinggoat siap tampal kat cermin keta lagi direction tu..adoi taubat aku tgk jalan tu punya bengkang bengkok,sampai sakit pinggang...

tapi takpe demi kawan kami harungi jugak...setiba kat satu simpang 4 bermula la episod kami tersesat jalan,uwaaa....sepatutnya kami belok ke kiri kat simpang tu tetapi kalo ikutkan arahan yazid die soh trus jerk kami pon dengan confident nye trus..trus..dan trus lagi sehinggalah kami sampai ke segamat johor..ishk ishk ishk..bile sumer rase pelik semacam jerk kami meng'stop'kan perjalanan...call al plak die kata kene patah balik ikut temerloh...tapi dah tersilap dengar kami gi masuk kat temerloh..tak nampak gak bayang felda lui tu..singgah tanya kat makcik jual kuih..die kater kene trus gi depan lagi habis simpang tu,ha tu la temerloh..rase tak confident plak ngan ckp makcik tu..kami tahan satu pakcik dari meneruskan perjalanan die cian kat pakcik tu cuak die...die kate kami dah jauh sgt dah ni felda tu ader kire2 170 km dari tmpt tu..adoi2..shahrul punye minyak keta dah la tinggal 2 bar,im plak,cian kat wife die yani..mesti sakit pinggang..maklumlah die pregnant.....kami pon rase2 memang dah terlepas moment yazid di nikahkan..uwaa...pakcik tu suh kami gi carik kerayong-->triang-->kemayan-->pastu baru felda lui..akhirnya kami pon sampai ke destinasi tapi mase tu yazid dah nak sanding..nasib baik tak terlepas saat die sanding..serba hijau yazid & nani ari tu..hik hik hik...ahada,nazi,liza and biha jadik gadis bawak dulang hantaran pihak lelaki..amer jadik pengapit yazid...bobby n mai jadik dj...

seronok nyer dapat jumpe diorang sumer..rase pelik jerk sebab dulu sume masih blaja..tak tau lagi hala tuju..skang most of them dah keje...Syukur Alhamdulliah..sementara budak2 lelaki bergosip2..kami budak pompuan siap duduk dalam bulatan lagi,macam majlis tu kami yang punya..hehe..kalo dulu cite pasal study..skang cite sape lagi yang bakal kawin buat masa terdekat ni...hik hik hik..macam2..cam im sonok tgk wife die tgh pregnant skang ni so cute...
best ar makan...sodap...tau encik jinggoat nak topup makanan die tapi shy2 cat konon..huhu..

sesi bergambar start pas...sume ahli keluarga nani & yazid amik gambar...




ok..la sampai cni dulu..nanti nak sambung tentang..lawatan ke xcollege...huhu..bubye..



Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home